Saturday, April 16, 2011

yeeahhhh berjaya!!!!

tarikh arini ak akan ingat sampai bila2....
arini menjadi sejarah la sbb apa, arini ak rajin skit drpd biasa yg sememangnya sgtsgt malas....
blog ak d update.... tuu je pon bukan hal besar sgt hahahaha
minx maaf kepada smua kwn blogger yg selalu update blog diorang masing2, teman nie x reti2 nk typing2 nie(yg sbnr x reti nk wat ayat boom2) haha
anyway final sudah dekat, so kene la stdi, stdi ke pon?? asyik men game je kau ayen..
so last word, gudluck for exam ye kwan2!!! 

Wednesday, February 23, 2011

Jagalah kesihatan badan kita!!!!

assalammualaikum semua, arini aku rase pelik sikit sebab arini aku boleh bangun awl hihihi dan rasa freshh gile2 ha3 kenape ntah, bile dah bngun pg tros rasa lapa, so p la cuba mkn oat cereals nie. ingtkan mcm nestum,tp alahai x sdapp nya,mmg untuk org sakit je ke mkanan nie ke ak x reti wat ha3, motif makan oat untuk mendapatkan jantung yg sihat ha3..

Thursday, February 17, 2011

sekadar renungan

بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

اَلسَّلاَمُ عَ...لَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz“Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,

saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;
“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata

“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…

Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer”

Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.
Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan“A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform“A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.

Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

* Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”

* Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.

* Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.”

Tolong tag kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..

Sekian, semoga ada manfaatnya

Monday, February 14, 2011

Pulau Pinang

menjejes di penang...




pening+confuse=mental

hye,sudah agak lama x menulis dlm blog ku nieh,minx maaf la ye,agk mls n bz skit ngan bola segala
haha, sedar x sedar ak sekarang sudah part 5 ye walaupon lambt stu sem ngan kwn2 ak dan kwn baik ku tuuu (duk bangga dy part 6 dah) tp nk wat mcm ne kn dah rezeki masing2. 
Aku sebnrnye sedang pening n confuse untuk akademik ak nanti,walaupun lmbt lg kn tp kne pkir jugak sbbnye ak x reti sgt nk wat keputusan, sekarang ak nk ikot my fmily decision je untuk apply jdy guru,mmg org t ckp2 kat ak sbb ikot fmily decision x reti nk wat hala tuju sendiri, tp ble dga ckp bapak ak tuuh yg sgt amat brpengalaman dlm pendidikan nie,ak rase tu yg trbaik buat mse nie. sem ni ak blja finance analysis rase mcm bes la plak kre2 nie walaupun x bpe bgus, tp dlm mse sme pkir pendidikan sekarang sgt bgus, yela kan kerja senang,gaji tinggi, cuti bnyk,leh jalan2 p luar negara t haha kalo dpt lah. more to pros than con's lah kalo apply pendidikan nie. kne pkir lagi nie, ayen kau msti pkir lagi ye... haha bg semangat kat dri sndri trikut mcm kwn ak tuhh yg slalo bg smngt kat dri sndri.

Tuesday, February 1, 2011

drama di tv3 betul ke ak tgk nie??

salam semua...
ak mse 2 trtgk lah cerita nie kan, yg mmg pada asl nya ak anti gle nk tgk drama-drama nie,(baik tgk bola dri tgk drama) tp disebabkan cerita dy sgt menarik ye tuan-tuan dan puan-puan so ak rasa nk bg rating skit lah walaupun bru episod pertama je bru ak tgk, mmg cerita ni sgt best, nah bce sdikit sinopsis yg ak copy dry intrnet  hehe.
rating yg ak nk bg adalah 4.5/5 dan lg stu tiz sgt comell hahaha.

GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.

Sesiapa yang nak download drama Gemilang, boleh terjah link berikut – Download Drama Gemilang


Friday, January 28, 2011

feediana kamal...

Ha terkejut ke ??

SENTAP

Apa itu sentap??
Sentap nie cam makan dalam, trasa, menusuk kalbu..


lbh kurang la,


so budaya nie sedang ada di mana2 tempat n bg ak sentap nie agak bahaya jugak lah trutama 


kwn2 kite nie ha..ble sentap hbs la, jenuh nk p pujuk... (x mrujuk sapa-sapa pon) hehe


tp kadang2 sentap nie boleh merapatkan seseorang tu... 


misalny hubungan kwn yg biase leh mnjadi rapat...
walapon bru je knl..


p/s Untuk pnyentap- pnyentap di luar sne jgn la sentap trok2 sgt k... 


 t leh memudaratkan dri sndri pulak...


ok last skali mari lynn video oh yeah(sentap)

video


Tuesday, January 18, 2011

taip TLTB FATIN and hantar ke 32776. 
vote for Fatin Ismail 
Tiada lama tiada Baru program baru di RTM
nantikan program ni di tv1 ari jumaat pukul 9 mlm...
  ~ Fatin Ismail~

Thursday, January 13, 2011

once upon a time....

sedey bila tgk gamba-gambar nie...
semoga kawan-kawan ku sentiasa berjaya di dunia n d akhirat...
amin...
p/s: pic rojak(cmpur-cmpur) mse mude2 dulu n smpai sekarang
      kehidupan bermula dri sekolah menengah sehingga la ke uitm, sbnrnye bnyk pic tp x lrt ar nk upload...










Tuesday, January 11, 2011

orang putih

Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnye.. tiba-tiba kereta di hadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari bossnya....:

Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta di hadapan, tapi pemandu tersebut menghalangnya... Kata pemandu tersebut:

Pemandu: Don't enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn't play! Let he taste. (Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalau tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang *** bukan main... Biar dia rasa)

Besoknya si pemandu tak masuk kerja. Lusa, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:

Boss : Why didn't you come to work?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

lawak lagi

 Ader seorang guru tadika yg tidak percaya wujudnya tuhan dan die pun berfikir bagaimana nak brain wash kanak2 di tadika tsebut supaya tak percaya wujudnya tuhan. Die pun mendapat satu akal... Guru tadika : Anak2,nampak tak pen ni. Anak2: Nampak cikgu. Guru tadika : Pen ade kan. Anak2 : Ader cikgu. kemudia guru tadika tadi memasukkan pen tu dalam poket die, kemudian bertanya lg.. Guru tadika : Anak2,nampak tak pen? Anak2 : tak nampak cikgu. Guru tadika : pen ade tak? Anak2 : takder cikgu. Guru tadika: Anak2 nmpk tuhan tak? Anak2 : tak nampak cikgu. Guru tadika : tuhan ader tak? Anak2 : takder cikgu. Guru tadika td sgt gembira sbb tujuan die nak brain wash otak budak2 tu berjaya.Ttp dlm byk2 bdk tu ader seorg bdk yg pintar,dan die minta pun mengangkat tgn... Bdk A : Cikgu bleh sy ckp sesuatu. Guru tadika : Bleh,mari ke depan. Bdk A : kwn2 nmpk cikgu tak. Kwn2 : nampak. Bdk A : cikgu ader! kan? Kwn2 : ader. Bdk A : kwn2 nmpk otak cikgu tak? Kwn2 : tak nampak. Bdk A: cikgu ader otak tak? Kwn2 : tak ader.

Sunday, January 9, 2011

18 ke atas sahaja...

Cerita Lawak - PENGALAMAN PERTAMA SEORANG GADIS, MUNGKIN JUGA ANDA!


Sebaik sahaja anda baring, anda mula merasakan otot-otot anda mula menegang. Anda cuba mengelak dengan cuba memberi alasan, tetapi dia enggan menerima alasan anda bahkan semakin merapati anda. Dia bertanyakan adakah anda takut. Tetapi anda dengan berani menggelengkan kepala. Jari-jemarinya mula meneroka untuk mencari apa yang dihajati. Dan kali pertama jarinya menyentuh tempat yang betul. Semakin dalam dia menusuk semakin kuat anda mengerang. Tetapi dia masih dengan sikapnya dan melakukannya dengan selembut yang boleh sebagaimana yang telah dia janjikan. Dia merenung jauh ke dalam mata anda dan mahu anda percayakannya. Ini bukanlah kali pertama bagi dirinya.


Dia terus tersenyum dan anda mamberi lebih ruang masuk kepadanya. Anda mula merayu agar dia mempercepatkannya. Tetapi dia masih lagi melakukannya dengan perlahan agar anda merasakan kesakitan yang paling minimum. Semakin dalam tusukkannya semakin anda merasakan tisu-tisu anda koyak. Kesakitan makin terasa diikuti dengan sedikit darah mengalir. Dia merenung kepada anda dan bertanyakan adakah ianya menyakitkan?. Mata anda digenangi dengan airmata tetapi anda menggelengkan kepala dan mahu dia terus melakukannya. Dia meneruskan dengan apa yang patut dilakukan. Terus keluar masuk. Tetapi anda sudah mula merasa kebas dan tidak lagi merasakan apa-apa. Beberapa ketika kemudian anda merasakan
sesuatu memancut dan dia mengeluarkannya dari anda. Anda terbaring dengan wajah yang pucat. Dia menghamparkan sekuntum senyuman kepada anda dan mengatakan anda adalah antara
yang terdegil tetapi telah memberinya banyak pengalaman. Anda hanya tersenyum tawar dan juga inilah pengalaman pertama anda. Dengan senyuman yang tawar andapun mengucapkan terima kasih kepada doktor kerana mencabut gigi anda.

Siapa Paling Bodoh?

10 02 2008  Suatu hari dua orang kaya sedang duduk-duduk di cafe, sambil berborak kosong tentang orang gaji masing-masing  Org kaya I: “Kau nak tau tak orang gaji aku tu bodoh nak mampus. Kalau tak caye lihat ni…”  Terus dia panggil si Adi orang gajinya.  “Adi, ini RM10 , pergi ke kedai, dan belikan saya kereta ferrari.” Adi pun menjawab dengan sopan, “Yes Sir !! Right Away !!”  Terus dia bergegas kekedai yang ade jual kereta. Orang kaya I itu terus mengatakan pada kawannye tu, “tengok kan betul tu?. dia bodoh nak mampus”  Org Kaya II: “Haha, itu tak de ape-ape lagi… saya punya orang gaji lagi bengap”.  Terus si org kaya II memanggil Ali, “Ali, pergi ke rumah saya, lihat sama ada saya ada di rumah atau tidak”  Ali: “Yes Sir !! Right Away !!” ali pun bergegas ke rumah tuannya.  Orang kaya II memandang temanye sambil ketawa Tidak berapa lama kemudian kedua-dua orang gaji ini bertemu ditengah jalan.  Adi: “Ehh you know, my boss is soooo stupid lah. Dia bagi aku $10 dollar dan suruh pergi beli ferrari, manalah boleh kan ari ni ari minggu tentulah kedai tutup.. “  Ali: “My boss pun stupid dum dum gak. Ada ke dia buleh suh aku balik umah tengok dia ada kat umah ke tidak..”

mari berteka-teki

Teka-teki: Hitam dan berpeluh.. HA.. Ape2??
Jawapan: semut hitam tengah berjogging.. huhuhu

Teka-teki: Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung?
Jawapan: Seluar dalam ler.. haha

Teka-teki: Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi?
Jawapan: Kuih lepat liat la sebab kapal terbang sampai langit je, tapi kuih lepat sampai lelangit!

Teka-teki: Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?
Jawapan: Kotak penalti lah.. wawawa!

Teka-teki: Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???
Teka.. teka.. kalo terer!
Jawapan: Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar hue hue hue!!

Teka-teki: Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!
Jawablah kalau bijak sangat!
Jawapan: Haah.. mulalah otak kuning, MATA lah jawapan nyer..!

Teka-teki: 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
Jawapan: Koboi naik kuda bawak ayam.

Teka-teki: Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan.
Jawapan: lilin masa sambut EPI BESDAY

Teka-teki: Scorpion kaler apa?
Jawapan: Kala jengking lah.. senang pun takleh nak jawab!

Teka-teki: Dalam banyak2 kera, kera ape yang pandai menaip???
Jawapan: Kerani

Teka-teki: Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU???
Jawapan: Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri!

Teka-teki: 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??
Jawapan: Sebab tak hujan aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak jawab!!

jersi malaysia...



mari tgk jersi baru malaysia...
kalo nk tempah dan beli telepon je num tue...
ak just promote kn je...(walaupon x knl hehe)

cerita dot dot dot


orite mari kite hayati cerita ini ye...
kalo agak-agak terase tue diam2 je..
cerita ni ak dapat dr fb n post kn dlm blog ak
minx maaf x minx izin dlu..
:)


Di suatu malam depan panggung wayang…



Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?

Nobita : A’ ah xbosan. Best!

Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?

Nobita : Errr~ hehe..



Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.

Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.

Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?

Nobita : Errr~ hehe..



Mereka pun menuju ke i-City..



Sizuka : Awk, sy cantik x?

Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..

Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?

Nobita : Errr~ hehe..



Mereka pun tiba di i-City..



Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.

Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.

Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu

Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..

Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..

Nobita : Errr~ huhu..



Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.

Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.

Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu

Nobita : Errr~ huhu..



Mereka pun pulang..



Sizuka : “Awk, awk syg sy x?

Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa

Sizuka : Buktinya??

Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe

Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu

Nobita : Eh..errr~ huhu



Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.

Nobita : Eh..mestila! hehe

Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~

Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??

Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.



Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!

Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~



Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...



Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???

Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..



Nobita : ......



[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]



peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri y teramat hina ini~






Saturday, January 8, 2011

interview+penang=penat

    Arini pkul 9pg pintu uma aku da di gegar oleh si cahid gemok,p teman dy p penang sbb pcik dy mao interview keje. interview tue agak lme jugak sbb kmi tibe di sne pada wktu rehat dak-dak office tue,hasilnye kmi menunggu dgn penuh kesabaran di dalam keta smbil ditiup hawa panas yang sungguh panas ohhh.

   Jam 3ptg kmi p ke sunway carnival untuk melantak, sungguh lapa perut ku mase 2 disebabkan dr pg x mkn(rase mcm pose). Selesai melantak kmi tros ke pulau yg pada mulenye mao ke gig, tp disebabkan hal-hal trtentu gig di pinda n kmi p la jln-jln d QB..

  Puas brjalan kmi balik ke rumah n selamat smpai d rumah jam 9.30 mlm....

                                     ~ SEKIAN~


p/s: ayat trbalik n penuh short form sory :)

Thursday, January 6, 2011

Oh jumaat

salam semua...
ni entry yg kedua, haha arini ari jumaat seperti biasa p smyang jumaat lah,kepada muslim yg x smyg tuh cepat-cepat la brtaubat sbb ajal kita x twu bile kn( seperti cakap khatib tdy) hehe.
masih baru lg sbgai blogger hahaha so xtwu la pe nk tulis ag...
setakat sini saja dlu k...
chill yo
oriiiiteee....

first timer

helllo
this is ur killer
hahaha
xde ah, ak nazrin a.k.a ayen a.k.a ayen_super yg bru first time wat blog nie
hahaha rasa excited sgt la nk tulis nie, walapon x bpe twu sgt mcm ne nk improve kn lg blog nie.. hope dpt tunjuk ajar dr anda smua ya...
chill yo
sabo je la~